On ollut vähän kiireitä. Opin, mitä se tarkoitti, kun silloin muinoin (elokuussa) työhaastattelussa multa kysyttiin, että miten pärjään tilanteissa, joissa pitää pitää monta palloa ilmassa. Taisin vastata, että jonglöörintaitoni perustuvat lähinnä siihen yhteen kesään Siwan kassalla, kun eka työpäiväni oli aurinkoisena vappupäivänä kaupungin keskustassa, jossa lähestulkoon kaikki muut kaupat olivat kiinni ja janoisia kansalaisia tienoot täynnä. Hah. No näissä hommissa ei tarvitse myydä kaljaa, mutta vähän siinä on samanhenkistä tasapainoilemista, kun niitä palloja heitellään tusina päin näköä ja samaan aikaan vieritellään kierosti muutama jonnekin kukkaruukun taakse. Ensimmäinen 12 tunnin työvuorokin on nyt tehty, ja selvisin siitä jotakuinkin hengissä. Välillä täytyy käydä irvistelemässä vessan peilille tai piilotella hysteeristä naurukohtausta kesken sahanpurulta maistuvan palaverin, mutta ne on vielä aika lieviä sivuoireita. Tänään töissä yksi täti veti ihan kunnon kilarit, mää en sentään ole vielä kilpalaulantaan sortunut. Mutta jos näitä tämmösiä viikkoja tulee kovin monta peräkkäin, saatan sortuakin.

Kaikesta huolimatta naputtelin tänään työhakemuksen siihen vakipaikkaan. Oli aika outoa hakea samaan lafkaan, missä on jo töissä, mutta protokollan mukaan on mentävä. Mutta tulipahan kerrankin tehtyä sataprosenttisen tosi työhakemus, kun ei tarvinnut hehkuttaa olevansa niin saakelin positiivinen ja innostunut kaikesta. Kyllä ne ovat mut nähneet siinä iltapäivän kahvipöytäkoomassa, joten turha väittää olevansa mikään ilopilleri. Nähtäväksi jää, meneekö hakemukseni kokonaan mappi ööhön, mutta ainakin tässä on se hyvä puoli, että jos sen jossain paperinkeräysastiassa näen, voin kalastaa sen pinon päällimmäiseksi. Jos jotain muita hakijoita ilmenee, kamppaan ne ovella ennen haastattelua. Paikka on varmasti mun.

Koska olen hullu, hankin tänään vielä lisähaastetta käymällä töiden jälkeen jouluostoksilla. Saatoin kyllä vähän huijata, sillä soitin etukäteen lahjansaajille, kysyin lahjatoivetta ja ostin täsmälleen sitä mitä tilattiin. Jos puhelimeen ei vastattu, lahjaa ei ole tulossa. Yllätyksellistä joulua itse kullekin siis. Joulukortteja en ole lähettämässä, kämpästä puuttuvat jouluvalot ja muut tilpehöörit kokonaan ja joulukalenterinikin jätättää jo varmaan viikon verran. Tämä pallo taisi mätkähtää maahan. Mutta väliäkös sillä.