Mietin alkuviikosta, että koska tämä kaikki kosahtaa, kun asiat tuntuivat olevan taas melkein liiankin hyvin. Kaikki kulminoitui oikeastaan sunnuntaina, kun hoksasin, että lähikirjastoni on sunnuntaisin auki. Ihan käsittämätöntä luksusta. Siellä minä sitten olin, sunnuntaiaamuna tyhjässä kirjastossa lukemassa Tieteen kuvalehteä. Valitin joskus jollekin, ettei minulla ole mitään oikeaa harrastusta, jonka voisi lykätä työhakemuksiin tai esittelytilanteisiin, ja kaveri sanoi että onhan, kirjastossa käyminen. Toiset käy salilla ja toiset lenkillä, minä se käyn kirjastossa.

Muutenkin on ollut kaikkia intoilujuttuja, ajelua metrolla ja istuskelua kuppiloissa ja hölötystä tutkimuksenteosta ja mitähän vielä. Eka palkkapäiväkin oli, ja se oli tietenkin juhlallinen, taisin ihan ostaa karpalo-valkosuklaakeksejä. Mutta sitten tuli onneksi tiistai, jolloin asemahallissa lenteli puluja (hyiyiyiyi) ja kolmen minuutin keskustelu pomon kanssa sai mut vanhaan tuttuun en-mä-mitään-osaa -moodiin. Tiskivuori pomppasi yhtäkkiä valtavaksi ja tänään aamulla kun ekaa kertaa ikinä yritin olla pätevä ja juosta junaan, se lähti aika tarkkaan puoli metriä nenäni edestä. Juniahan tulee aina uusia, se ei ollut mikään ongelma, mutta vitutti kun piti ruveta sillä lailla juoksemaan. Haluaisin olla rento ja leppoisa, mutta rennot ja leppoisat ihmiset ei turhia juokse.

Yksi toinenkin asia tässä huolestuttaa. Täytän huomenna kaksikymmentäviisi. Huolenaihe nro 1: syntymäpäivänäni kuuluisi olla lunta maassa ja sitä ei taida olla luvassa, ainakin kun piti tänne saakelin etelärannikkolle muuttaa, ja nro 2: täytän kaksikymmentäviisi. En koe olevani yhtään niin vanha. 24 oli ihan okei, mutta 25 on jotenkin liikaa. Se on kaikissa tutkimuslomakkeissakin jo siinä seuraavassa ikälaatikossa, läntättynä yhteen kolmikymppisten kanssa ja kaukana nuorista aikuisista. En tiedä, kuulunko yhtään siihen porukkaan. Toisaalta en kyllä taida jaksaa mitään ikäkriisiä kehittää ja sitäpaitsi syntymäpäivälahjaksi olen toivonut espressopannua. Eikös se ollut takavuosina joku kolmikymppisyyden ilmentymä? Täältä tullaan, nahkasormikkaat ja farmari-Volvo.