Tajusin tuossa tiskatessani, että on vuoden toiseksi viimeinen päivä. (Tajusin tuossa tiskatessani myös senkin, että minulla on aivan liikaa astioita. Jotenkin niitä eriparilautasia ja kukkamaljakon kokoisia juomalaseja on kertynyt nurkkiin niin, että vien kolmen talouden yhteisestä astiakaapista aika suuren osan ja astioiden tiskaaminen on sellainen projekti, että siihen saa hyvin kulumaan aamupäivästä puolet. Hemmetti. Pitäisi heittää mäkeen puolet noista, niin olisi elämä helpompaa.)

Vuoden lopussa kuuluu kerrata koho- ja pohjakohtia ihan kuin älyhuonojen tv-ohjelmien kertausjaksoissa. Vaikeaa. Tämä on ollut vähän tämmöinen hajanainen vuosi. Periaatteessa tasapaksu, mutta ei sitten kuitenkaan. En edes muista keväältä kaikkea, minähän elän edelleenkin koulumaailman muodostamassa ajanlaskusysteemissä, jossa vuosi loppuu keväällä ja alkaa syksyllä. Onneksi vastaan tuli Katan teinimeemi, jonka olen itseasiassa tehnyt jo vuosi sitten. Nyt aivotoiminta on niin jumissa, että kaikkia blogimaailman etikettisääntöjä vastaisesti teen saman meemin uudelleen. Herttinen sentään.

1. Mitä sellaista teit vuonna 2006, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?
Heti alkuun vaikea! Kävin Ilosaarirokissa, ostin verhokangasta, sain vitosen tentistä ja ostin kirkasta Alkosta. Merkittäviä asioita.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
En mitään muista viime vuoden lupauksista, mutta meemin mukaan en niitä kai tehnyt. En taida tehdä nytkään, tai ainakaan kertoa niistä muille. Lupaustenrikkominen on kivempaa, jos niistä ei ole kaikille kuuluttanut.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei. Hämmentävän moni lapsuudenaikainen kaveri kyllä, mutta ei niitä kai enää läheisiksi lasketa. Kotopuolen vauvabuumi nosti kyllä pientä kylmähköä hikeä niskan tienoille. En vain totu siihen ajatukseen, että minua nuoremmat tytskät ovat nyt perheenäitejä. Olen kai viallinen.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Mummu kuoli keväällä. Mummu oli vanha, eikä sisukkaana ihmisenä kestänyt sairaalassaoloa, joten  rauhallinen poisnukkuminen oli kai ihan helpottavaa. Oli se silti järkytys. Mummu on ollut aina.

5. Missä maissa kävit?
Alkukeväästä saksalaisen lentokentän kautta Epsaniassa, pääsiäisen tienoilla äiteen kera Itävallassa. Hienoja reissuja molemmat.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2007, jota puuttui vuodesta 2006?
Hmm. Uusia ihmisiä olisi kiva tavata ja niihin tutustua. Eihän näissä vanhoissa raakeissakaan mitään vikaa ole, mutta on kai vähän outoa, kun lähes kaikki ystävät ovat ala-asteaikaisia tuttavuuksia.

7. Mitkä vuoden 2006 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?
Muistan päivämääriä huonosti. No joku 17.11. oli kyllä ihan mieleenpainuva päivä, mutta sitä puidaan kysymyksessä 31. Monta hetkeä muistan varmasti pitkään, mutta niiden sijaintia kalenterissa on mahdotonta muistaa edes nyt.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
En mä ole mitään suurta saavuttanut. Syksyllä sain koulunkäyntiä vähän paremmalle mallille. Sain lujuusopin kurssinkin läpi! (Tsih.) Töitä sain peräti kahdesti. Saavutuksena voisi kai pitää sitä, että säilytin järkeni tietyissä kohdissa kuluvaa vuotta.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
En mä ole mitään suurta epäonnistunut. Joissakin asioissa on pientä rämpimistä kyllä ollut havaittavissa. Olen ollut kehno teekkari. En ole aina ihan onnistunut tulemaan toimeen perheeni kanssa. Monessa kohtaa olen ollut hiljaa silloin kun ei pitäisi.

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?
Pienistä ja ärsyttävistä, mutten onneksi mistään kovin vakavista. Lääkärissä kävin kyllä peräti kahdesti, se ei ole ollut tapanani yleensä.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
Hmm. Talvitennarini olivat hyvä ostos, vaikka ne vieläkin kyllä vähän hiertävät. Alkuvuoden matka oli hintansa väärti, ja ne harvat hankkimani levytkin olivat ihan hyviä kauppoja.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?
No kenen nyt milloinkin. Olen hyvä näkemään hilpeyttä paikoissa, joissa muut eivät sitä havaitse. Toverini tässä murjussa ovat huvittaneet erityisesti. Tupakointi hississä tupakointi kielletty -kyltin vieressä on aina yhtä hauskaa.

13. Kenen käytös masensi?
Parin oharintekijän, työhaastattelijan ja opetushenkilön. En kuitenkaan vaipunut synkkyyteen.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Sen kun tietäisi! Rahaa on mennyt ihan pimeitä määriä viimevuotiseen verrattuna. Pariin otteeseen silmännäkijät ovat raportoineet nähneensä minut baaritiskillä tarjoamassa aamuyön puolella juomaa koko seurueelle, joten sinne ne kai ovat huvenneet. Vaikka mä olenkin kitupiikki enkä käy baariloissa. Mystistä.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?
Matkustuksesta, ystävistä, torkkumisesta, satunnaisesta pöljäilystä. Mut on helppo innostaa.

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2006?
Saako sanoa kaksi? Don Johnson Big Band: Private Intensions sekä Zen Café: Uuvuttaa. Syystä tai syyttä.

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:
a) onnellisempi vai surullisempi?
Keskiarvo menee kai siinä nollan tienoilla. Keväällä olin surullisempi, syksyllä onnellisempi. Paitsi etten yhtään muista, miten edellisvuonna oli asioiden laita.

b) laihempi vai lihavampi?
Joko olen lihavampi tai sitten olen huonompi pesemään pyykkiä ja kinnaavien vaatteiden syy on siinä. Hah. En mä tiedä, en omista vaakaa tai subjektiivista silmää.

c) rikkaampi vai köyhempi?
Köyhempi. Itku silmässä muistelen vuodentakaisia, jolloin säästötiliäni oikeasti pystyi kutsumaan säästötiliksi. Nyt se on tuulinen pysähdyspaikka moottoritien varrella. Nyyh.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Opiskella nyt voisi aina enemmän, ja lukea, urheilla, olla hyödyllinen, pelastaa maailma, jne. Ihan kohtuullisesti tässä silti on pyristelty.

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Vastaan samoin kuin viime vuoden meemissä: kitissyt. Kitinää on aina liikaa, se on luontoni.

20. Kuinka vietit joulua?
Just mä sen selvitin. Vähän rikkonaisesti, sanoisin.

(Tässä meemissä ei vieläkään ole numeroa 21. Outoa.)

22. Rakastuitko vuonna 2005?
Nej. Olen aika huono semmoisessa.

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?
Oho. Tää on oikeastaan tulkintakysymys. Hmm. Seuraava kysymys?

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?
Lahjalevyiltä oli kivaa katsoa Gilmoren tyttöjä. Pukki toi nimittäin kakkoskauden. Telkkarissa tykkäsin kovasti muunmuassa Myytinmurtajista. Ja toki tusinasta vanhasta kunnon älyhuonosta tv-ohjelmasta.

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Vihaaminen on aika vahva sana. En tapaa vihata.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Luin (taas) melko vähän, mutta Audrey Niffeneggerin Aikamatkustajan vaimo herätti kyllä minussa samanlaista käytöstä kuin siinä pienessä lukutoukkalapsessa silloin joskus ennen. Se oli hyvä kirja se, mitä nyt loppui ihan liian aikaisin.

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
En mää kyllä mitään suurta muista löytäneeni. Vanhoja suosikkeja renkutin. Tahtoisin ihan hirveästi vastata tähän kohtaan että Antti Tuisku, mutta musta alkaa tuntua, että tuo juttu vanheni jo. (Kipeästi se hihityttää silti. Pahvi.)

28. Mitä halusit ja sait?
En mä oikein tiedä, mitä erityistä halusin. Monta kivaa juttua sain.

29. Mitä halusit muttet saanut?
Labyrinttiarvasta 30 tonnia. En ole aikoihin saanut edes sitä kolmea euroa. Vituttaa. Lopetan arpojen ostamisen.

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?
Hei, tämähän on vaikea. Olen katsonut kyllä aika monta elokuvaa. Crashistä tykkäsin, oliko se edes tänä vuonna? Brokeback Mountain oli kanssa ihan hyvä, Walk the Line samoin. Kaikki kolme tahtoisin ehkä nähdä uudestaan, jotta voisin muodostaa lopullisen mielipiteeni. Yksi yllättäjä oli The Squid and the Whale, jota ei oltu rummutettu etukäteen niin kuin noita muita.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?
Tsihi. Muunmuassa istuin koulussa, kokkasin kuin hullupäinen, sovitin jokaista vaatekaappini riepua ja sotkin joka toisen niistä jauhoihin. Niin ja vietin parhaan illan parhaiden ihmisten seurassa. Paras syntymäpäivä miesmuistiin. Sietikin olla, kun teini-ikä oli iäksi menetetty ja musta tuli parikymppinen. Huii.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?
Sijaistiskaaja.

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2006?
Farmarihousuja, nuhjuisia villatakkeja ja kirkasvärisiä paitoja. Äidin ostama punahilkkatakki on suuri rakkauteni ja eräs punainen hame oli merkittävämpi vaatekappale kuin olisi voinut luulla.

34. Mikä piti sinut järjissäsi?
Sitä sietää miettiä. Kaiken järjen mukaan minun ei pitäisi olla järjissäni.

(Nyt huomaan, että tästä puuttuu myös kysymys numero 35! Mitä helkattia? Kuka syö meeminpalasia?)

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?
Kevätpuolella intoilin vähän pressanvaaleista, kun pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni äänestämään. Muuten olen aika epäpoliittinen henkilö. Vaaleissakin kiinnosti se oma suoritus aika paljon enemmän kuin vaalien lopputulos.

37. Ketä ikävöit?
Kaikkia vuorotellen. Tämän vuoden aikana ihmiset ovat vain hajaantuneet entisestään ja ensi vuoden aikana sama jatkuu. Ystäviäni asuu seitsemässä eri Suomen kaupungissa, eikä minulla edes ole kovin montaa ystävää. Välimatka laittaa ikävöimään. Kovin ikävä kohdistuu ehkä kuitenkin pikkupiskiin, kun se ei juuri välitä sähköpostista ja puheluista.

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?
Yksi tyyppi vain. :) Jättäydyn tarkentamasta asiaa sen enempää.

Huh. Olipas se pitkä. Ensi vuonna uudestaan.