Kaikki lahjat ostettu/valmistettu! Hurraa! Se vaati tuskaa ja tutinaa ja monta tuntia television edessä istumista, mutta nyt ne ovat valmiina. Paketoimatta tietysti, mutta sen nyt vielä ehtii, joskus. Olen aika tyytyväinen, vaikka kaikki lahjat eivät olekaan minusta kovin laadukkaita. Olen oikeastaan aika paska lahjanantaja. Hyvät ideani katoavat aina johonkin matkan varrelle, yleensä rahan puutteeseen tai kauppojen kehnoon tarjontaan tai omaan mämmikouraisuuteeni. Ja jos totta puhutaan, hyvät ideani eivät ole useinkaan kovin hyviä. Mulla on taas pukinkonttiin menossa pari huumorilahjaa, vaikka tiedän, että ne kosahtavat aina. En vain voinut vastustaa kieroutunutta mieltäni. Ou boi.

Nyt otan rennosti. Jääkaappi pitää tyhjentää lomaa varten, joten hedelmänyssäköiden ja jogurttipurkkien lisäksi tyhjennän kaapin perukoilla lojuneita siideritölkkejä. Ei niitä voi jättää tammikuuhun asti lojumaan! Tuntuu kovin paheelliselta notkua täällä, kun kaikki hyvät lapset ovat matkustaneet koko päivän jouluruuhkassa kohti mamman lihapatoja. Minullekin soiteltiin, että olisin voinut jo kotokotoon mennä. No hei, ehtii sinne vielä. Aion pyöriä niissä nurkissa yhteen putkeen pari viikkoa, se on pisin aika puoleentoista vuoteen. Ja aika tarkalleen puolitoista vuotta sitten pidettiin viimeisin Suuri Perheriita. Näettekö kuvion? En siis kiirehdi kotokonnuille, vaikka pikkupiskiä voisinkin jo mennä rutistelemaan. Vaikka sekin varmaan käy taas nilkkaan kiinni, kun päällimmäisestä jälleennäkemisen riemusta on päästy.

En ole juuri yhtään ehtinyt pohtia lomajuttuja, mutta onneksi muut hoitavat sen puolestani. Hippaa siellä, toista täällä, parikin eriasteista "vanhan porukan" yhteenkokoontumista ja muuta mukavaa. Toki aikaa jätetään lattialla lojumiselle ja lempikirjaston suurkulutuksellekin. Tylsistymisen varalta mukaan pakataan läjä harkkatehtäviä, vaikka en minä niitä tietysti tekemään mene, hulluahan se olisi! Loma ei olisi loma ilman pientä ylidramatisoitua kouluahdistusta. Ah, olen niin hyvä näissä jutuissa.

Hirveän hyvä meininki, vaikka laukku on vielä pakkaamatta ja muutenkin oikeastaan koko tyttö on vähän levällään. Alkaako joulumieli ottaa tytskästä vallan? Mieli on tosiaan hyvä, lämmin, hellä... Hui sentään. Ehkä on aika hiljentää tämä puoti ja toivotella hyvät joulut. Palataan taas, poroset.

1149454.jpg