Hei, olen Murska ja olen karkkinarkki.

Istun kotona ja taistelen itseni kanssa. Kauppa on vielä pari tuntia auki, ja siellä on paljolti suklaata, missä-äksiä, suklaata, lakritsia, suklaata, hedelmäaakkosia ja suklaata. Kotona ei yllättäen ole yhtään, sillä natustin pahan päivän varastoni loppuun heti koulusta tultuani. Koulussa kohtasin karmean näyn, kun olin päättänyt palkita loputonta uutteruuttani (ehe) suklaapatukalla ja automaatin ruudussa vilkkui vain loppuunmyyty. Eih! Pienessä raossa ennen luennon alkamista vaeltelin käytävillä etsien toista suklaata tarjoavaa törppöä, mutta löysin vain tuhat limuautomaattia. Taas sorretaan pientä, limuriippuvaiset ajavat viattomien suklaariippuvaisten yli. Väärin! Möksähdin kohtelustani niin, että suorastaan ahmin viimeiset suklaahituset heti saatuani ne näppeihini, enkä typeränä tajunnut nautiskella. Ihan yhtä tyhjän kanssa. Nyt tekee suklaata mieli ihan simona. Ja lakritsia. Ja suklaarusinoita. Entäs sitten niitä missä-äksiä... Ooh.

Mutta minä en mene kauppaan tänään. Ruokaa ja muuta välttämätöntä riittää kyllä täksi illaksi, ja kauppareissut tuppaavat tarkoittamaan aina ylimääräistä rahankulua. Säästölokakuuni on kuollut ja kuopattu jo aikoja sitten, mutta voin minä silti vähän rimpuilla Visa Electronin mahdin alla. Ja sitäpaitsi ulkona on aika hyytävän oloista. Tuulee niin että ikkunat paukkuu. Mun varpaitani palelee jo valmiiksi, vaikka päällystin ne villasukilla heti kotiin päästyäni. Heti sen karkkikaapilla vierailun jälkeen siis. Äh.

Masentavinta on, että kämpästä ei oikeasti löydy enää mitään vieroitusoireisiin kelpaavaa. Kotosalla perheenjäsenet tietävät taipumukseni ja piilottelevat herkkunsa kattilakaappeihin tai romukomeron seinävuorauksen kolon sisään. Kohtauksen sattuessa ruljaan kaappeja läpi niin että ryske käy ja yleensä jossain vaiheessa löydän jotain hyvää. Täällä ei ole mitään. Taloussokeri ei yksikseen muodosta oikein makuelämyksiä ja muuten tämänhetkiset elintarvikkeeni rajoittuvat lähinnä oikeisiin ruokiin. Puolukkajogurttia on, ehkä täytyy sitten sitä vetää naamariin. Tai porkkanoita. Mannavelliä, muroja, kuivunut ruisleivän käntty. Kuulette kai innon äänensävyssäni?

Tahdon suklaata.