Lähiössä on vieläkin tylsää ja harmaata. Siksi olen viettänyt aikaani näytön äärellä miettien pakokeinoja. Yhden tyhmän labraharkan takia joudun ensi viikolla suhaamaan eestaas valtakuntaa, jotta viikonloppusuunnitelmani pitävät kutinsa. No mikäs siinä matkustellessa, kyllähän matka taittuu nopiasti VR:n tahi Express-bussin huomassa. Not. Hiiirveää sumplimista, että miten saisi ruhonsa raahattua paikasta A paikkaan B jotakuinkin järkevään hintaan ja alle viidellä kulkuneuvon vaihdolla. Nuo tuollaiset hakukoneet ovat sitten hauskoja. Opin paljon Suomen maantiedosta, kun joudun Eniron karttapalvelusta erikseen tarkistamaan, että mihin helkkarin Parikkalaan minun pitäisi kulkeutua. Tikkurila on ilmeisesti näkemisen arvoinen paikka, kun sitä ehdotellaan vaihtopysäkiksi useaan otteeseen, vaikka ilmansuunta on käsittääkseni jokseenkin väärä.

No, eihän se reitti mitään merkkaa, jos perille pääsee, mutta vähän minua näiden aikataulujen välissä epäilyttää sekin. Jos Pendolino-ajelun jälkeen on kuusi minuuttia aikaa vaihtaa junaa, kuinka todennäköisesti perille pääsee saman vuorokauden sisällä? En haluaisi olla ennakkoluuloinen, enhän ole koskaan Pendolinoon jalallani astunut, mutta kovemmat jätkät ovat kertoneet, ettei se masiina pysy aikatauluissaan ikinä. En mä tommoseen hässäkkään uskalla lähteä. Matkahuoltoon luottaisin enemmän noiden aikataulujen suhteen, mutta ne ovatkin sen verran laveat, ettei niistä paranekaan juuri myöhästyä. Suurta hupiani on ollut etsiä muutaman tunnin matkalleni Matkahuollon tarjoamia vaihtoehtoja. Yhdeksän tuntia ja rapiat on vissiin tämän hetkinen ennätys. Viikonloppumatka saa kivan vivahteen, jos jo matkoihin menee vuorokauden verran. Kyllähän siinä varmaan varttitunnin verran ehtiikin vierailemaan, ennen kuin täytyy taas kotimatkalle lähteä.

No, nämä ovat näitä ikiaikaisia murheita, joita ihmispolo joutuu kohtaamaan, jos kaukaisia ystäviään haluaa morjestaa. Mutta tällä kertaa löysinkin uuden lisämausteen! Se on JunaBussi! Uskomatonta! Jos juna ja bussi eivät riitä, apuun rientää JunaBussi! Halleluja, ihan sama mikä se on, sillä mennään. Paitsi että: "Palvelu ei sisällä JunaBussi-matkojen hintoja. Hintojen tarkistamiseksi ota yhteys VR Puhelinpalveluun." No vittu. Minen minnekään soittele. Puhelu maksaa kuitenkin jo puolet siitä matkan hinnasta ja kännykästäkin on akku loppu. Olisiko se nyt liikaa pyydetty, että voisi kiltisti nettisivuillaan kertoa, mitä riistohintaa tuo maaginen kuljetusmuotojen integraatio nyt sitten kiskoo? Häh. (Löysin minä sen hinnan sitten lopulta, jostain kuppaisesta pdf-dokumentista (Olenhan jo ilmaissut ärtymykseni pdf-tiedostoja kohtaan? Voi porot kun ne nostavat verenpainetta.), joka oli kätketty niin hienosti ettei sinne päivänsäde juuri eksy. Parempi niin. Paska systeemi ja paska hinta. En käytä.)

Nää. Saatan käydä nyppäsemässä Polosen kotopuolesta. Isi maksaa diisselit ja vieruskaverit saa ihan itse päättää. Hahaa. Yksityisautoilun vähentämistä opiskeleva joukkoliikenteen kannattaja näyttää taas mallia. Hmph. Ei kerrota proffille.

Loppuilta on mennyt halpalentoyhtiöiden sivuilla roikkuessa ja käsi poskella haaveillessa. Tampereelta pääsee Lontooseen helpommin ja melkein halvemminkin kuin Savoon. Pitäisiköhän lähteä sinne? Entä jos kevättalven reissu tehtäisiinkin jo marraskuussa? Miltä tuntuisi lempparisynkistelykuukauteni räntäsateet brittiläisittäin? Fish and ships, pintti pubissa? Ooooooo. Pysäyttäkää joku minut ennen kuin menen.