256933.jpg

Tsih. Tälle päivälle tarkoitetusta isänpäivästä tuli vähän nolosti melkoinen tytärpäivä. Ensi viikon syntymäpäivääni eivät syntymäni aikaansaajat pääse juurikaan viettämään, koska minä olen täällä, he siellä ja joku vielä Teneriffallakin. Vanhemmat olivat kuitenkin sitä mieltä, että syntymäni 20. vuosipäivä on sen verran kiva juttu, että asiaa täytyy juhlia muiden juhlapäivien ohessa. Pienoinen virnistys levisi naamalleni, kun kävin aamupäivällä avaamassa alaovea vanhemmilleni. Näillä kun oli mukanaan kukkapuska ja komea kermakakku asiaankuuluvine kynttilöineen. Enpäs muista, koska olisin viimeksi saanut puhallella kakkukynttilöitä, näin montaa en arvattavastikaan ikinä. Haastetta se ei kuitenkaan tuonut - kynttilät sammuivat pelkästä hekottelusta ja tarvitsimme pari uusintakierrosta, jotta valokuvaajakin pääsisi ikuistamaan tuon tärkeän hetken. Hihitytti.

Päivä sujui kaupungilla minulle lahjoja ostaessa (Gilmoren Tyttöjä ja hirvipussilakana, mitä muuta aikustuva tyttönen voisikaan toivoa?), nähtävyyksiä ihaillessa ("Joo, tossa on toi joku talo. Kato, tossa menee koski.") ja mainiossa ravintolassa aterioidessa (Häpäisin seurueeni syömällä pihvipaikassa kasvisruokaa. Oon vähän semmoinen.). Kotimatkalla vielä automarketista vessapaperia kämpän täydeltä ja sitten oli juhlallisuudet pulkassa. Huisin mukava päivä, eikä vain siksi, että onnistuin nyhtämään äidin lompakon kautta itselleni melkoisen määrän tavaraa. Tuommoinen hengailu vanhempien kanssa on aika kivaa. Meininki on täällä minun maaperälläni ihan erityyppistä kuin kotona, vanhemmat ovat enemmän ihmisenkaltaisia ja naurua riittää kuin tytskäporukassa konsanaan. Vähän tuli kyllä mutinoita, kun kahvit täytyi juoda eriparimukeista rasvattomalla maidolla, mutta kaikkeahan ei voi saada.

Kaikista hauskinta on se, että nämä olivat vasta syntymäpäivät part I. Vajaan viikon päästä mökki täyttyy seuraavista vieraista, mikäli asiat sujuvat suunnitellusti. Nappasin tämänpäiväiset kakkukynttilät talteen, jotta pääsen hönkimään kynttilöitä sammuksiin toistamiseen. Meininki on sama kuin sillä Hiltonin typyllä - yksiä syntymäpäiviä juhlitaan viikosta toiseen. Sellaista se on, kun on tämmöinen prinsessa.