Hieno päivä. En ole enää niin kipeä ja ehdin olemaan hämmentynyt peräti neljällä eri kielellä. Ruotsi vain puuttui, paitsi että taisivat ne sitäkin solkottaa aamulla radiossa, kun yritin itseäni hiljalleen herätellä. Tyhmänä oleminen suomeksi ja englanniksi kuuluu koulutukseeni, samoin kuin tavallaan myös ranskaksi, jota äsken vähän harjoittelin itsekseni (Lauseiden toistelu cd-levyn perässä on yhä edelleen hirveän typerää ja hirveän hauskaa.), mutta saksankielisestä vaivaantumisesta saan syyttää ihan itseäni. Se piirustuskurssi alkoi! Oli vahvasti omituista, enhän minä nyt jumankauta osaa piirtää. Enkä puhua saksaa. Ymmärtäminen sujuu helpommin, mutta eipä se huuli pyöreenä nyökyttely juuri asiaa edistä. Pikkasen oli urvelo olo, varsinkin kun muut kurssin osanottajat ystävääni lukuunottamatta olivat vanhoja ja taiteellisia ja sujuvakielisiä saksanpuhujia. Noo, en minä vielä luovuta. Tavoitteenani on oppia mollaamaan töherryksiäni saksaksi. Itseen kohdistettu herjanheittohan on kuvataiteessa just parasta.

Kotimatkalla oli kylmää ja talvista. Lämpimään bussiin pääsyssä oli samansorttista inhoromantiikkaa kuin viime talven töistäpaluumatkoilla, ryhdyin oikein fiilistelemään. Valopylväsmainoksessa käytettiin ilmaisua ENÄÄN 600M. Ooh. Kotiin tultuani hörppäsin lasillisen kuumaa kaakaota. Kivaa kun on talvi. (Tämä lausunto ei estä minua kitisemästä tyhmästä talvesta seuraavien viiden kuukauden aikana.)

Eilen, kun en väsymyksestä huolimatta saanut unta (Taaskaan, tämä on ihan käsittämätöntä jo!), eksyin katsomaan JIM-kanavalta ohjelmaa nimeltä Hullut japanilaiset. Siinä nuo idän vekkulit pikkuihmiset kisaavat hassuissa tempuissa, jotka useimmiten päättyvät siihen, että porukka molskahtaa kuraiseen vesialtaaseen. Enpä heti keksi parempaa ohjelmaa katsottavaksi unettomana ja pienesti sekopäisenä myöhäisiltana. Samanoloisissa tunnelmissa ollut selostaja oli kuin Umlaut u:n päälle. Nauraa käkätin niin että meinasin sohvalta kellahtaa. Tänään sitä tulee lisää. Jee! En mene ajoissa nukkumaan tänäänkään! Oikein!

Feeling weird. Hmm hmm hmm.