Hei, vuosi loppuu. On tietenkin vuosimeemin aika. Anteeeeeks. Tää on vain pakko, koska ei mulla ole muutakaan sanottavaa. Kaivettu jostain vuodelta 2007, jonne kaikki tämmöiset kuuluisi. Ei voi mitään.

1. Mitä sellaista teit vuonna 2011, mitä et ollut tehnyt koskaan aiemmin?

Osallistuin työpaikan pikkujouluihin. Ne tosiaan olivat sellaiset, mistä aina puhutaan. Lähdin ennen puoltayötä pois ja missasin muun muassa pöydillä tanssimisen. Pahus.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?

En muista mitään tehneeni enkä taida tehdä jatkossakaan. Lupaukset on petollisia.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?

Jokunen etäinen tuttu Facebookin mukaan. Eli ei.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?

Pari kaukaisempaa vanhaa sukulaista. Eli ei.

5. Missä maissa kävit?

Espanjassa, sellaisella loisteliaalla vyölaukku- ja urheilusukat sandaaleissa -lomalla. Oli yllättävän rentouttavaa.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2012, jota puuttui vuodesta 2011?

Vähän jännitystä. Joku matka jonnekin muualle kuin aurinkorannoille.

7. Mitkä vuoden 2011 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?

En varmaan kovinkaan montaa. Ei ollut suuria päivämääriä tänä vuonna.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?

Tämä on kamalan tylsää ja vielä ennenaikaistakin, mutta sanon sen silti: tämä kandintyö-/diplomityöhässäkkä, jota olen viimeiset pari kuukautta askarrellut. Sen piti olla vaikeeta ja kamalaa, mutta niin vain olen saanut hommattua itseni tilanteeseen, jossa työn tekeminen on kivaa ja siitä maksetaan mulle. Kandi on jo valmis ja dippa sen verran hyvässä jamassa, että voin lukea ne tämän vuoden saavutuksiksi. Se ei kuitenkaan takaa sitä, ettenkö listaisi niitä tässä samassa kohdassa ensi vuonnakin, hähä.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?

Hmm. Tämä on aika paha, olen ollut niin itsetyytyväinen tänä vuonna etten oikein keksi epäonnistumisia. Ellei sitä perussettiä lasketa: sosiaalinen kanssakäyminen ja ihmissuhteet, erityisesti konfliktitilanteiden hoitaminen. En vaan osaa. Mutta se nyt on ollut epäonnistuminen ainakin parinkymmenen vuoden ajan, alan tottua.

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?

Olin yhdessä vaiheessa kovasti kärsivinäni, mutta kaikenlaiset lääkärit ja hoitajat olivat eri mieltä. Luulosairauksia sitten kai vain. Viehättävää.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?

En muista hirveästi ostelleeni mitään. Käykö se keksipurkki, josta viimeksi puhuin? Se on maailman turhin ja tyylittömin esine ja siksi niin hieno.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?

Kummapojan tietty. Viimeksi nähdessämme natustimme joulukalenterin jämiä ja keskustelimme eläinten päästämistä äänistä. Tuollaiset vajaa kaksivuotiaat ovat parasta seuraa ikinä.

13. Kenen käytös masensi?

Parin kaverityypin. Välillä aika kovaakin. Mutta mitään en sanonut, tietenkään.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?

No mihin nyt yleensä, vuokraan tietenkin. Enenevissä määrin sen jälkeen, kun muutin Helsinkiin. Ihan sairastahan tämä on.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?

Saanko olla vieläkin se urpo maalta ja sanoa, että Helsingistä? Musta on vieläkin maailman siisteintä ajaa metrolla. Olen ollut semmoinen aina, kaikilla ulkomaanreissuilla painun väkisin maan alle ja joskus koulussakin tein esitelmän metrosta. Ja nyt ajan semmoisella joka päivä. Se on oranssi ja kiiltävä ja niin siisti. Olen urpo, tiedän.

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2011?

Tää on aika tylsä vastaus, kun tämä on soinut vuonna 2011 ihan joka paikassa, mutta silti henkilökohtaisellakin tasolla Adelen Someone Like You oli ehkä kovin. 

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:

a) onnellisempi vai surullisempi?

Onnellisempi taidan olla. 

b) laihempi vai lihavampi?

Luulen, että aika samoissa mennään.

c) rikkaampi vai köyhempi?

Rikkaampi! Suunnittelin jo, että voisin ruveta maksamaan opintolainojani pois. Se on käsittämätöntä rikkautta mun silmissäni.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Haha, vuonna 2007, josta tämän kopsasin, olen vastannut että kaikkea kunnollista. Nyt olisin halunnut tehdä enemmän kaikkea epäkunnollista. Kunnollisuus on yliarvostettua! Haluaisin vetää perseet ja rikkoa tavaroita ja eksyä vieraaseen kaupunkiin ja seikkailla vähän. Olen ihan liian kunnollinen luonne.

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Nukkua voisin vähän vähemmän. Onhan se ihan helkkarin kivaa puuhaa (yksi yö näin unta, jossa Matti Nykänen oli myyjänä R-kioskilla), mutta kun oikeassakin elämässä olisi kaikenlaista, mitä ei ehdi tekemään, jos vetää 12 tuntia koomaa joka yö. Ei se kuitenkaan ole sama kuin laittaisi rahaa pankkiin, vaikka niin mulle on sanottu. Tai sitten mun pankinjohtaja on pyramidihuijari.

20. Kuinka vietit joulua?

Niin kuin aina, kotopuolessa aika matalalla profiililla. Ei juuri kommentoitavaa.

21. Bonus-kysymys: 

Vuosi toisensa perään tässä on tämä tyhjä kohta, enkä koskaan keksi tähän uutta kysymystä. Tylsää.

22. Rakastuitko vuonna 2011?

En. Olisi voinut kyllä olla ihan kiva.

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?

Ei edes niitäkään. Se kunnollisuus, perkele.

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?

Parks and Recreation. Oli niitä tietysti muitakin, mutta tuo oli ehdoton ykkönen. Olen katsonut kaikki kaudet läpi useammin kuin olisi terveellistä. 

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

Mä en juurikaan vihaa. En ehkä tykkää joistakin, mutta en mä silti vihaa.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?

En muista alkuvuoden lukemisia, mutta ihan nyt vasta luin Curtis Sittenfeldin American Wifen. Se oli aiheestaan huolimatta melkoisen hyvä. Voitti parina iltana jopa nukkumisen.

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Kaikki suuret on ihan vanhoja, olen aina sellainen. No Regina on ehkä uusin, mutta ei sekään oikein löytö ole, kun sitä vähän puoliväkisin on mulle syötetty. 

28. Mitä halusit ja sait?

Hah, silloin 2007 kerroin saaneeni kaksi työpaikkaa ja uuden asunnon. Sama! Mikään ei näköjään muutu. 

29. Mitä halusit muttet saanut?

Joululahjaksi halusin sateenvarjoa. En saanut. Kastuin viimeksi eilen. Perhanan sade, lopu jo!

30. Mikä oli suosikkileffasi tänä vuonna?

Mun pitäisi pitää jotain tilastoa näistä, että voisin vastata totuudenmukaisesti. Paitsi että katson aina vaan kamalaa hömppää, ei niitä kehtaa sanoa. No Kuninkaan puheen kävin katsomassa äitin kanssa, se oli hyvä. Colin Firth on ihana. 

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit?

Varsinaisena päivänä olin töissä enkä kertonut kenellekään, että mulla on syntymäpäivä. Seuraavana viikonloppuna mökötin ensin vähän yksikseni ja sitten pidin kivaa parin kaverin kanssa ja sitten taas mökötin ja sitten taas pidin kivaa. Argh, joskus ärsytän itseänikin. Niin ja täytin 25, vaikka tuosta teinikäyttäytymisestä voisi luulla että kymmenen vuotta vähemmän.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?

Mittaamattomasti? En nyt tiedä, ihan tyydyttävä tämä on ollut. Ehkä joku vuosisadan rakkaustarina, mutta eivät nekään aina tunnu pelkkää euforiaa olevan.

33. Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2011?

No ihan täsmälleen sama kuin aina: Hennesin kolmen pennin farkut, joku hassu t-paita ja valtava roikkovillatakki. Tämän päivän paidassa on pikku-ukkoja, jotka rakentavat taloa. Tyylikästä. Tänä vuonna olen tosin notkunut tavallista enemmän töissä, jossa se hassuus on vähän tukahdetumpaa mallia.

34. Mikä piti sinut järjissäsi?

Tyhjänpäiväinen nauraminen. Se ei ehkä näytä järkipuuhalta, varsinkaan kun on täydessä junassa ja nauraa huumoripodcasteille ja mp3-soittimen piuhat ovat piilossa roikkotukan alla eivätkä kiukkuiset kanssamatkustajat tiedä, mille tuo yksi nauraa. En voi mitään, se on vain hauskaa. 

35. Bonus-kysymys kaksi:

Ei vieläkään mitään uutta. Äääää.

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?

No ehkä joku Teuvo Hakkaraiselle nauraminen tai vastaava, vaikkei se nyt hirveää yhteiskunnallista valveutuneisuutta osoita. Anteeksi. En osaa oikein olla poliittinen.

37. Ketä ikävöit?

Ehkä vähemmän ketä ja enemmän mitä. Ikävöin viime kesää, Itävallan vuotta, teiniaikojen teinimeininkejä, heppatyttöyttä, kaikkea mitä nyt vaan voi parikymppinen kaksvitonen tyttölapsi menneisyydestä ikävöidä. Välillä tuntuu, että osaan nostalgisoida nykyhetkeäkin. Voi niitä vuoden 2011 viimeisiä päiviä, ne vasta olivatkin elämää!

38. Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?

En tiedä. Jos saan vähän ilkeä olla, aika harva tapaamani uusi ihminen pääsi edes plussan puolelle saati sitten paras-kategoriaan. Ne vanhat on vaan niin paljon parempia. Paska mäihä, uudet ihmiset. Ensi vuoden tulokkaille parempaa onnea.

Ja niin, taas on yksi vuosi pulkassa. Hellurei ja hellät tunteet!