Nonni. Nyt on talven ensimmäiset ja toivottavasti myös ainoat pikkujoulut suoritettu pois alta. Ainoat siksi, ettei näitä pikkujouluja pysty mitkään pippalot enää ylittämään, mitenkään. Huikeaa oli, sanon. Koska juhlistimme joulua varsin hyvissä ajoin, ajattelin, että nyt onkin sopivaa valaista teitä, armaat lukijani, tämän vuoden pikkujoulukauden käheimmistä trendeistä. Näitä elementtejä ilman ei pukki ehkä tulekaan!

249457.jpg

Osa yksi: ufokoristeet. Valmistuvat näppärästi kesken ruoanlaiton, mikäli kokin apulaiselle erehtyy antamaan sakset ja kopiopaperia. Tonttu-ukot ovat sitten so last season.

249421.jpg

Osa kaksi: kansallismaisema. Jos kätöset eivät taivu askarteluun, löytyvät juhlakauden koristeet suoraan luonnosta. Mikään ei ole herkistävämpää kuin kuuran keskeltä kimalteleva jaloviinapullo.

249424.jpg

Osa kolme: saksankieliset valokatkaisijat. Ach, kuinka sydämeni väpättääkään tämän taiteen ja tieteen jalolle yhdistelmälle!

249428.jpg

Osassa neljä palaamme perinteisimpiin tunnelmanluojiin: norsupiparkakut. Myöhemmässä vaiheessa pipareihin ruiskittiin sokerikuorrutetta, mutta jälki ei ollut sellaista, mikä kelpaisi tällaiseen koko perheen blogiin.

249444.jpg

Ja lopuksi osa viisi: kynttilät. Rutkasti kynttilöitä. Niin paljon kynttilöitä, että mökki höyrystyy ja palotarkastajat itkevät. Kynttilät ovat parhautta.

Eiköhän se näillä lähde. Jos ei, niin täytyy vielä terästää meininkiä glögillä, mahtavalla ystävällä, live-musiikilla ja älyttömän katu-uskottavalla mustalla kynsilakalla. Joulutunnelma on taattu.

Oli niin kivaa, että itkettää.