Sulihan se lumi. Puli puli vaan. Ihan hävettää nämä mun kenkäongelmani nykyään, kun edelleenkin kuljen vain joko vanhoissa tai vielä vanhemmissa tennareissani, joissa molemmissa pareissa on vähintäänkin toisessa kengässä reikä pohjassa. Ei hyvä. Vesihän se on sinänsä vain virkistävää (ehe), mutta saakeli kun niistä rei'istä kulkeutuu nyt jo hiekoitussepelikin kengän sisään. Au! Tänään, kun kuljeskelin aamupäivän kaupungilla hoitamassa yhtä toista ikuisuusasiaa (Mikä siinä onkin, että kahden minuutin asian hoitamisesta saa muodostettua viikkokausien ongelman?), kävelin jälleen kerran koko kylän kenkäkaupat lävitse, tällä kertaa tosin kiikarissani ihan rehelliset kumisaappaat. Mulla on kyllä semmoiset, jossain, mutta ne on rumat ja kamalat. Haluan hienot. Eikä niitä ole missään. Ainakaan minun koossani. Tai kivassa värissä. Perkele. Miksi tämä on aina näin vaikeaa?

Nyt sitten keksin googlata asiaa, nettihän on pullollaan puljua jos toistakin. Ja hei! Löysin hienot kumisaappaat! Just mun väriä, söpö malli ja karvaakin sisällä siihen malliin, että villasukka ei ole välttämättömyys. Pakko saaha. Jos joku teistä nyt luulee, että homma olisi hoidossa, niin männikköön menee. Yhtälö oikea väri+oikea koko+toimitus perä-Pohjolaan=jotakuinkin siedettävä hinta rikkoo ilmeisesti kaikkia tämän maailmankaikkeuden kenkäkauppiaiden lakeja. Ei luonne riitä pistämään jotain satkua yksiin kumikenkiin, varsinkin kun nettikaupan etusivun kiljuma Free Delivery tarkoittaakin kiljoonaa euroa Suomeen kuljettelusta. Ei siis kumppareita Murskalle. Ei viddu mitään kelvollisia kenkiä Murskalle. Tämä ilmasto on niin tyhmä, nämä jalat ovat niin tyhmät, kaikki kenkiä valmistavat vatipäät ovat niin tyhmiä että en ehkä ikinä enää astu ovesta ulos. Pitäkää ulkoilmanne! Pitäkää vesilätäkkönne ja liukkaat jalkakäytävänne ja se saakelin terävä hiekoitussepelinne, joka sattuu. Minua ei enää kiinnosta!!!

Tietysti voisin etsiä käsiini ne vanhat, rumat saappaani, mutta mistäs minä silloin vinkuisin? Se jää mysteeriksi. Sitä paitsi ne saappaat saattavat olla kotopuolessa. Ei niitä sieltä saa.