Kotona taas, kääntymässä. Väsyttää niin että olisin valmis nukahtamaan seisaalleni, mutta pakko on myötähäpeillä vielä Idolsin tahdissa, jotta voin osallistua perheeni muodostamaan raatiin heti ohjelman päätteeksi. Ei niillä muuta asiaa mulle nykyään ole kuin että ketä kannatetaan Idolsissa. Tyypillistä.

Pikapyrähdys Helsinkiin oli niin kiva, että ihan hämmennyin. Hipetihoppia, levottomia horinoita, toisten ihmisten lattioilla pötköttelyä, taidemuseoita ja myöhästeleviä junia. Taas tämmöinen juttu, ettei sitä olisi oikeastaan ehtinyt tai jaksanut tai viitsinyt tai kyennyt, mutta kun topakasti vain otti ja lähti, olikin niin kivaa että mahasta otti. Näköjään tämmöinen fiilispohjalta töristely kannattaa, vaikka järki siitä onkin kaukana.

Eräs tärkeä asia on mennyt kyllä hippailujen aikana ihan ohi: maamme on saanut taas uuden viehkeän neidon naiskauneutta edustamaan. Onneksi intternetin ihmemaailma pelastaa myös meidät pimennossa olleet ja läiskäisee kaunottaren kuvan päin pläsiä ihan kysymättä. Kas tässä teillekin, olkaa hyvä. Kyllä nyt on taas Suomen kauneustilanne turvattu, kun johdossa on tuon näköinen silmänilo. Jessus. Nauroin itsekseni niin että vesi puski silmistä ulos. Viehkeää, kerrassaan viehkeää.

Äh, ei vieraita ihmisiä saisi näin morkata. Onneksi ihmisellä on ystäviä, joita sitten saakin. Mistä tietää, että neiti Murska on mielissään jonkin ihmisen seurasta? No siitä, että kommentit ja kielenkäyttö alittavat riman metrien ilmavaralla. Oikein hyvällä tuulella käyn hävyttömäksi ja solvaan toista sellaisella lennokkuudella, että ilman oikeaa aallonpituutta synnyttäisin varmaan maailmansotia. Vuosikausien kokemusten perusteella ystäväni osaavat toki sanoa takaisin, ja ihan pätevällä nasevuudellakin. Sivulliset saivat taas tänään kuunnella suu auki vieressä, kun tytskät heittivät oikein sunnuntaiaamun spesiaalisettiä hekottelun saattelemana. Joku siinä sanoikin, että ei ihminen tarvitse vihamiehiä, jos ystävänä on minä. Olin otettu.

Mutta huomenna alkaa taas arki ja käytös pitää palauttaa kiltiksi ja asialliseksi. Ensi viikon ohjelmassa on taas vaikka mitä herkkuja, kuten loppumaton nippu uskomattoman mielenkiinnottomia monisteita ja pari kellon ympäri kestävää hässäkkätuokiota. Mulla on tähän vain kaksi kirjainta, kyllähän te tiedätte. Ää ja hoo. Äh.