Nielin suurimman vitutukseni ja ryhdyin jälleen rustaamaan työhakemuksia, tällä kertaa niitä ei-oman-alan. Muistaakseni tein samat hakemukset jo kertaalleen jokin aika sitten, kun puhuin reteästi "meneväni" töihin lukukauden ajaksi. Haha. Minulla on koneellani Word-tiedosto, johon olen listannut jokaisen hakemani työpaikan vuodesta 2004 lähtien. Siinä mennään nyt kolmannella sivulla. Väsyttää ihan hirveästi tämä touhu nyt. Yhdessä tänään täyttämässäni nettihakemuksessa oli täyttöohjeisiin kirjattu muunmuassa sellaiset nerokkuudet kuin "Kirjoita nimesi ensimmäiset kirjaimet isolla alkukirjaimella." Välillä tekee mieli potkiskella asioita. Antakaa joku mulle töitä.

Eilen sain Earth Hourin tarjoaman tekosyyn varjolla nauttia oikein kynttiläillallista ja se oli veikeämpää kuin olin kuvitellutkaan. Valojen lisäksi sammutin kaikki pelit ja vehkeet kokonaan ja istuskelin yksikseni hiljaisuudessa. Kärtsähtänyt kolmannen päivän jauhelihamörskäkin oli melkein herkullista siinä tunnelmassa. Voisi kokeilla moista vähän useamminkin. Pimeässähän minä hengaan melkein joka päivä, mutta virikkeitä voisi välillä hieman karsia. Aina on joku laatikko huutamassa ja se on oikeastaan hirveän turhaa. Yksi päivä matkustin bussilla ilman mp3-soitinta korvissa ja tajusin, kuinka rauhoittavaa se oli. Mölinäähän siellä tietysti oli ja kanssamatkustajien ääliömäisyyksiä, mutta jotenkin se oli kovin piristävää ja luonnollista. Valojen lisäksi voitaisiin joskus järjestää joku maailmanlaajuinen sammuta mekkala -teemapäivä. Kaikki turha taustapajatus ja hissimusiikki pois ja hengailua vähän avarammissa äänimaisemissa. En nyt mitenkään sano, että musiikinkuuntelu pitäisi lopettaa, en missään nimessä, se sotii elämäntapojani vastaan kovastikin, vaan sitä, että sitä musiikkia nimenomaan kuunneltaisiin eikä vain siedettäisi tasaisena taustaäänimattona jossain kaupan kassajonossa. Se olisi kivaa vaihtelua. Ajattelin kokeilla.

Toinen ehdottoman tärkeä kokeilu: sohvallalojumisasennon muuttaminen. Huomasin tänään, että rakas sohvani on jumiutuneista tavoistani johtuen painunut ihan epätasaisesti ja siinä reunassa, jossa aina kökötän, on perseen muotoinen lommo. Tsihi. Täytyy koittaa hilata takalisto toiseen nurkkaan ennen kuin sohvaparasta tulee ihan tyystin muotopuoli. Tän siitä saa, kun istuu sohvaansa aina vain yksikseen. Hah.