Nyt tuntuu siltä, että joku käy vähän hitaalla. Viime viikolla käytin keskustelussa ilmaisua "tekee järkeä" enkä millään meinannut keksiä, miten sen saisi muokattua niin, että suomeksikin lause, noh, tekisi järkeä. Muutaman päivän ajan ehdin heittelemään biojätteitä roskaämpäriin ennen kuin hoksasin, että sieltä puuttuu biojätepussi välistä. Äsken yritin laittaa puhelinta lataukseen tunkemalla sitä laturin pienempää päätä pistorasiaan. Onko se nyt tämä kevät vai mitäs helkkaria?

Lisäksi vaivana on ihan helvetillinen hartiajumi ja -kipu. Olen kai niin sykkyrässä nyt, että kaikki menee lukkoon ja iltaisin harjoittelen tunti toisensa perään pelkästään pään kääntämistä. Jumi tuntuu aikaan sopivalta, sillä nyt on tosiaan se kamalin aika keväästä. Hetkittäin luulen, että asiat alkavat rullaamaan, mutta sitten taas seuraavana aamuna sataa lunta ja kaikki on ihan solmussa.

Olen alkanut ikävöimään kamalasti viime vuotta ja Itävaltaa. Alakerran kauppaa, ratikoiden ääntä, kävelytietä alhaalla joen rannassa ja hajua siellä aina sateen jälkeen. Pienimpiä juttuja tietysti eniten. Olin viime viikolla yhdessä koulujutussa, jossa näytettiin kuvia Sveitsistä ja tulin niistä jotenkin kauhean onnelliseksi, vaikka kyseessä ei edes ole sama maa. Pah. No sinnepäin kuitenkin ja pienestähän se on ilonsa revittävä. Välillä ehkä liiankin pienestä.