Kävin pahuuden pesäkkeessä, Ideaparkissa. Tai no, kävin ja kävin, tarkalleen ottaen vietin ystäväni kanssa tuossa Pirkanmaan mahtilinnakkeessa likipitäen viisi tuntia. Idea moiseen hupiretkeen syntyi, kuinkas muutenkaan, vaaleanpunaisen lonkerotuopin lähimailla. Edellisen kerran olimme kyseisen toverin kanssa hengailleet Stockmannin Hulluilla päivillä. Tässä alkaa olla jo citysinkku-tunnelmaa. Aika pelottavaa.

Sisäänrakennetusta shoppailumasennuksestani huolimatta onnistuin maratonin aikana ensin kirimään kilpakumppanini kiinni ja sitten peräti ohittamaan tämän parin rättikaupan paperikassin mitalla. Oli katsokaas kaikenlaisia tarpeita. Olin raisu ja ostin ruskean neulepuseron, ruskeat housut ja ruskeat nahkakengät. Suhtautumiseni konttorirottailuun saattaa olla hieman ennakkoluuloinen, mutta ollaanpahan tänä kesänä sitten neiti Ruskeaa. Tällä menolla minua ei kohta enää seinästä erota, ainakaan, jos kyseessä on ruskea seinä. Mietin kyllä, että värjäisin letin taas vaihteeksi semmoiseksi paheellisen punaiseksi. Sitten olisin toimistoneito, jolla on Kaksi Puolta. Haha. Sitäpaitsi tuo väripurnukka vessan kaapissa on jo ainakin puoli vuotta vanha.

Kotiin lähtiessä nappasin mukaani vielä pallollisen sitä ylettömän ällömakeaa valkosuklaa-aprikoosi-jäätelöä. Olen kaikesta tästä tyttöilystä ihan tainnuksissa. Tämä ei ole kuitenkaan ohi vielä, sillä lähiaikoina minun pitäisi hommata vielä uusi mekko. Eikä mikä tahansa mekko, vaan mekko, joka kelpaa äidille. Sisko näyttää pääsevän kirjoituksistaan läpi, mikä ensisijaisesti tarkoittaa sitä, että meidän äiti saa pitää juhlat! Luulin, että voiton puolella ollaan, kun omat valkolakkikeekoilut ovat kunnialla takana, mutta mitä vielä. Paineita kasataan näköjään myös muille kuin kekkereiden ykköstähdelle. Vaatimuksia ropisee niskaan semmoista tahtia, että tekisi mieli karkuun juosta. Olenko koskaan maininnut, etten erityisemmin välitä sukujuhlista? Nyt tajuan, kuinka erinomaisen nokkela olinkaan silloin aikoinaan, kun onnistuin livistämään kokonaan pois maasta siskon rippijuhlien aikaan. Mihin minä nyt karkaan? Kuopiota ei kuulemma lasketa ulkomaaksi tässä tapauksessa (muuten tietysti kyllä).

Noi kengät on kyllä aika kivat. Niissä on kukkien kuviakin. Kyllä ne rähjäiset tennarit voittaa, heittäen.