Kävin tänään ruotsin tentissä. En muistanutkaan, kuinka leppoisia kielten tentit voivat olla. Tiedättehän nyt ne kaikki hauskat verbien epäsäännölliset taivutukset ja prepositioleikit, joilla voi itseään huvittaa tuntikausia. En ole pariin vuoteen yrittänyt kertaakaan muodostaa toteuttaa-verbiä etäisesti tutuilta kuulostavista ruotsinkielisistä tavuista, mutta yrittänyttä ei laiteta -taktiikka oli silti ihan hyvässä muistissa. Tämä on kai sitä luovaa toimintaa. Förverkliga oli se sana. Kolme ekaa kirjainta oikein, kai sillä lohdutuspalkkion saa?

Ostin tänään juuston. Jotenkin tuntui, että nyt on se aika. Olen suosinut varsin askeettista leivänpäällyslinjaa siitä lähtien, kun rupesin ruoastani itse maksamaan, joskus juhlahetkinä olen tosin revitellyt raivostuttavasti pakatuilla sulatejuustoviipaleilla. Nyt ostin ihan oikean juuston, kermaisen ja painavan. Halvinta laatua tietysti, mutta silti täällä on nyt melkoiset voileipäkinkerit meneillään. Ei jaksaisi yhtään enää syödä, mutta kun ihan kauhiasti tekee juustovoileipää mieli. Asiaa ei helpota se pirun tv-mainos, joka on saanut minut hoilaamaan muutamia viikkoja sitä Ju-ju-juu-juu-juustossa löytyy-renkutusta. Jos en nyt ihan väärin muista, niin tuota kappaletta nauhotin aikoinani c-kasetille jostakin Pertti Salovaaran radio-ohjelmasta. Sain vain pienen pätkän talteen ja tapasin istua monta iltaa mankan ääressä odottamassa uutta tilaisuutta, jota ei koskaan tullut. Jotenkin nämä tyhjästä pukkaavat lapsuusmuistot saavat minut ihan solmuun. Pertti Salovaara? Oh, Lord.

Eilen alkoi taas vanha suosikkini Amazing Race. Jo yksi jakso kitiseviä jenkkejä ja ohmygod-kiljuntaa sai minussa matkakuumeen päälle. Kalenterista löytyi viiden päivän vapaa tammikuulta ja netistä neljänkympin lennot Lontooseen. Äiti soitti juuri matkoiltaan kotiutuneena ja survoi puukkoa syvemmälle haavaan. Tahdon matkalle. Kuka lähtis mun kans? Semmoinen lyhyt, näpsäkkä, matalan profiilin elämysmatka olisi kovin passeli taas tuossa kevättalvella. Terapeuttinen vaikutus melkein jo ulottuu tänne marraskuuhun asti. Tahdon matkalle, en tahdo säästää, olla kunnollinen, tehdä tenttejä, syödä monipuolisesti, ajatella tulevaisuutta. Nää-ä.