Tykkään syksystä aika kovasti.

Mainio lauantai. Heräsin kahdeksan jälkeen, ulkona oli niin sumuista, että ikkunasta näkyi pelkkää valkoista. Köllöttelin, keitin kahvit, luin lehden, kävin suihkussa. Yksi jakso vanhaa Teho-osastoa ja sitten ulos. Siellä satoi, mutta punahilkkatakkini ei vähästä hätkähtänyt. Olenko jo maininnut, että se takki on i-ha-na? Kiinnyn aina hassusti joihinkin tiettyihin esineisiin, ja tuo takki on kyllä rakkauslistalla hyvin korkealla. Höpsö materialisti.

Kävelytie oli täynnä kirjavia lehtiä ja meillä tuli sorsasedän kanssa vähän keskustelua siitä, pätevätkö liikenteen väistämissäännöt myös ihminen-eläin-kohtaamisissa. Kirjastossa luin pari hömppää sisustuslehteä, jotka olivat pullollaan purppuranvärisiä seiniä ja kirkkaankeltaisia tuoleja. Kaupasta kävin ostamassa maitopurkin, kynttilöitä, teelajitelman ja pillejä. En juo koskaan teetä, mutta tahdoin silti ostaa paketillisen. Teelaatujen nimet ovat Karibian aurinko, Sadepäivän ilo, Uskollinen ystävä ja Viisasten tee. Paketti haisee aika jännittävältä. Ajattelin tänään kokeilla yhdistelmää tenttikirja + Viisasten tee. Tulokset näemme tiistaiaamuna.

Kassajonossa edelläni oli mies, joka osti kärryllisen patonkia. Kotimatkalla ei satanut, mutta tuuli niin, että silmistä karkasi kyyneleitä ja ponnarista hiustukkoja. Homssuisena tulin kotiin ja siivosin vähän. Märkiin jalkoihin liian suuret villasukat ja stereoihin DJBB. Nyt hellalla poksuu ruismarjapuuro.

211064.jpg