Koulu, tuo jokaisen ahkeran opiskelijattaren rakkahin ystävä, aiheuttaa taas vähän stressiä. Deadlineja hyppii pusikoista maantielle ihan älytöntä tahtia. Eilenkin lintsasin tehdäkseni koulujuttuja. Maailmassa on virhe! Ei lintsattuja tunteja käytetä opiskeluun! Lintsatuilla tunneilla nukutaan, juodaan kahvia, hörhelletään kadunkulmissa tai katsotaan American Idolia nauhalta. No, tein minä vähän tuotakin. Mutta enimmäkseen opiskelin.

Tänään arkistoin ison läjän monisteita vihreään mappiini, jonka hankin kolme vuotta sitten. Se on ehkä puolillaan nyt. On aika säälittävää saada kolmen vuoden opiskeluista aikaiseksi puoli mapillista suttuisia papereita ja sitten esittää olevansa uupunut ja ylityöllistetty. Rei'ittimestäni on kadonnut pohjalevy, joka säilöisi ne valkoiset paperiympyrät talteen. Kotini on valkeapilkullinen. Suunnittelen kovasti, että ehkä minä ensi sunnuntaina jaksan siivota siinä samalla, kun stressaan alkuviikon kolmea eri harkkatyö-eräpäivää. Vielä ei ole semmoista paniikkia.

Jotenkin kovin leppoisaa tämä kaikki. Stressikin. Niskat ovat ikijumissa ja päänsärky piinaa, mutta silti löydän itseni laulamasta ja villasukkatanssahtelemasta melkein vähän väliä. Minulla ei ole vieläkään töitä eikä oikein mitään muutakaan, mutta eiköhän tämä tästä silti. Omalla painollaan. Samaa taktiikkaa sovellan otsatukkaani, vaikka äitee kovasti suosittelikin parturin kohtaamista. Hippitukka uujea. Kutsuivathan ne kotopuolessa minua myös puunhalaajaksi ja nuoreksi idealistiksi, joten kai se linja on sitten pidettävä. Jokaisen pitää olla nuorena idealisti on kyllä yksi raaimmista kommenteista, jonka voi vanhempi lapselleen sanoa. Äänenpaino sama kuin lausahduksissa kyllä mieles muuttuu, kun kasvat aikuiseksi ja menet oikeisiin töihin ja raha se tätä maata pyörittää. No, tylyä settiä saattoi lentää myös omalta puoleltani pöytää. Itsekkäät keski-ikäiset pilaavat tämän maapallon voidaan ehkä luokitella aavistuksen verran liian kärkkääksi statementiksi, varsinkin jos vastapuolena on talouden ainoa espressokonekäyttötaitoinen henkilö.

Ah. Espressokone.