Heipähei. Joulu jolkotteli ohi varsin vähin äänin ja sen verran hyvällä hapella, että melkein on kuin ei olisi joulua ollutkaan. Kävin mummolassakin ja kaikkea ja huomionarvoisin seikka oli joulupäivän -28 asteen lämpötila, johon olin tyylilleni uskollisena varustautunut kesätennareilla ja ilman pipoa. Ei pelmuttu ulkona, ei. Jos joskus vielä opin pukeutumaan kelien mukaisesti, ansaitsen mitalin.

En oikein osannut toivoa pukilta mitään ja kun pukin apuri isi päätti pari päivää ennen aattoa, että lapsi tarvitsee uudet kuulokkeet, olin vankasti sitä mieltä, että en mä nyt oikeasti mitään tarvitse. Tietenkin jouduin perumaan puheeni heti aattoiltana, kun paketista ilmestyivät ne Kossit ja soundit on ihan pirun hyvät. Sama näytelmä esitettiin silloin muutama talvi sitten, kun isi intti, että tarvitsen katu-uskottavuutta iPodin muodossa ja minä väitin yhtä kovasti vastaan, että kannettava cd-soitin kelpaa ihan hyvin. Kannettava cd-soitin? Muahaha. Ei oo paljoa näkynyt joo. Ilpo sen sijaan, rakas iPodini, on ollut käytössä jotakuinkin joka päivä sen joulun jälkeen. Rrrrakastan.

Uudet musiikkivehkeet + pitkällinen autossa istuminen perheenjäsenten kanssa muodostaa siis yhtälön, jonka toiseen laitaan kirjoitetaan Murskan top 5. Listat on aina hauskoja enkä ole tehnyt tätä pitkään aikaan. Tahdon listausta myös muiltakin! Ei tarvitse olla mitään päivänpolttavaa musiikkia, koska mulla ei ainakaan ole. Semmoisia biisejä vain, mitkä sattuvat olemaan älyttömän kovia nyt tai lähiaikoina. Jos joku muuten joskus lukee ja vielä tajuaakin tämän blogin otsikoita, saattaa aika hyvin arvata, mikä täällä päässä soi. Olen niin innovatiivinen. Mutta muille lista:

1. John Mayer - Slow Dancing In A Burning Room. Tämä on menneen syksyn Se Löytö. Joo, ulkomailla pitäisi löytää jotain eksoottista paikallisväritteistä musiikkia, mutta minä löydän muutaman vuoden vanhoja nyyhkyveisuja Jenkeistä. Niin se toimii. Tämän biisin takia melkein toivon, että olisin eroamassa, koska tämä olisi niin siisti erobiisi. Mutta koska tilanne on mitä on, täytyy sydänalan kaiherrukset ihan vain kuvitella.

2. Paramore - Ignorance. Jostain syystä vieläkin häpeilen Paramorea ja samalla tykkään siitä kuin hullu puurosta. Teini mikä teini. Tämä soi jo joskus kesällä kovasti enkä ole vieläkään kyllästynyt. Tätä kuuntelemalla voin polkea tennaria ja näyttää kuvitteellista keskisormea tiettyihin suuntiin ja jatkaa sitten taas ihan pokkana naamatusten hymistelyä ja muuta aikuismaista käytöstä.

3. Bloc Party - Halo. En oikein osaa päättää, mikä Bloc Party -biisi saisi kunnian olla listalla. Biko, Ion Square, Better Than Heaven, Sunday, SRXT, One More Chance, Your Visits Are Getting Shorter, kaikki ne on aika ässiä meiningistä riippuen. Bloc Party oli kai joku trendibändi jokunen vuosi sitten, mää en yhtään tajunnut. Nyt, kun tämän puoltuntisen kovin bändi on ihan joku muu, mä intoilen näistä. Niin siinä aina käy.

4. Skunk Anansie - Charlie Big Potato. Ostin Skunk Anansien kokoelmalevyn, koska eräänä hämmentävänä iltana itävaltalaisessa karaokebaarissa joku tuntematon lauloi Hedonismin ja heti perään X-ryhmä, jonka kaivoin netistä kuuluviin radio-ohjelmiin keskittyvässä koti-ikävän puuskassani, soitti kokoelmantäyttöbiisin Squanderin. Näin sen jotenkin merkkinä tutustua paremmin bändiin. Kokoelmalta löytyi sitten tämmöinen rymistys, joka on parasta liikennevälineissä kuunneltavaa musiikkia. Juna, auto tai bussi, kunhan on pimeää ja eteenpäin kuljetaan, niin toimii.

5. Paul Kalkbrenner - Sky And Sand. Okei, jos noi muut on vähän päivän jos toisenkin parhaita, tää on sitten ihan hetkellinen hatusta vedetty kipale. En tiedä jepestä yhtään mitään, mutta yksi kaveri laittoi tämän soimaan pari päivää sitten ja mie vain kopsasin nimen omalle Spotify-listalle. Nyt kun googlasin, niin tämä onkin saksalainen hemmo. Olisin voinut veikata, että ruotsalainen. Joskus tarvitsee tälläisiä en-tiedä-enkä-välitä -biisejä. Todennäköisesti olen hyvin ihmeissäni, kun taas joskus vuoden päästä haluan tehdä listan ja kaivan esiin vanhat suosikit. Itsensä yllättäminen on hauskinta.

Siinä. Nyt on teidän vuoronne.