Joskus saan hirveää mielihyvää siitä, että teen vartavasten jotain tyhmää ja ajattelematonta. Jotain, joka saa olon nuoreksi ja villiksi ja vapaaksi kesän lapseksi, jotain, mikä kaduttaa viimeistään seuraavana päivänä, todennäköisesti jo aikaisemminkin. Tällä kertaa läksin ystävättäreni kera kuhkimaan kaupungille yömyöhään keskellä ensimmäistä, hieman hurjalta tuntuvaa työviikkoa. Nyt te tuumaatte, että joopajoo, onpa kapinallista, mutta koittakaapa tällä keholla ja mielellä toistaa niljakkaat aamuherätykset, fyysinen työ ja ulkona humppaaminen. Ei se oo helppoo, ei.

No totta puhuen humppaaminen jäi lopulta vähän vajaaksi. Tytskät olivat molemmat niin väsyneitä (Siis joku muukin kuin minä! Woohoo! En ole ilonpilaaja!), että haukottelu alkoi jo ennen iltakymmentä ja päätös viimeisellä bussilla kotiutumisesta oli yksimielinen. Jännittävästä Lapkon keikasta jäi siten lohko nauttimatta, mutta meissä ei vain ole niin paljon rokkihenkeä, että sitä jaksaisi arki-iltana riekkua aamun puolelle. Olisi hirveän kiva, että keikkajärjestäjätkin muistaisivat tällaisia iltaunisia, mutta semmoinen ihme tapahtuu varmaankin sinä samana päivänä kun baareissa haisee hyvältä ja se eturivin kaksimetrinen mies lopettaa järjettömän käsiensä yhteen hakkaamisen. Tasan puoliltaöin suoritettu baarista juoksujalkaan poistuminen suoritettiin tyylikkäällä Tuhkimo-meiningillä. Kesä ja valoisa yö ja tossujen lätina lämmintä katua vasten kun pingotaan hamosessa pitkin kaupunkia, olihan siinäkin oma tunnelmansa.

Aamulla kello 05:45 siis vähän väsytti ja kadutti, mutta jotenkin sitä tästäkin päivästä suoriutui. Lattian lakaisu sujuu jo sellaisella rutiinilla, että päivät ihan vilahtelevat ohi silmien, vain kipupisteiden paikat muuttuvat. Tänään koski polvitaipeisiin. Jättimäisten työhousujen kovat saumat hiersivät. Yhyy, on mulla RANKKAA. Kjäh kjäh.

Tänään Tehiksen jälkeen visusti punkkaan. Otin kyllä jo päivätorkutkin, mutta milloinkas semmoiset olisivat mihinkään riittäneet. Mää pystyisin nukkumaan kellon ympäri pariinkin otteeseen, ihan tästä näin kylmiltään. Mut mä olenkin aika hyvä nukkuja.