Yleisön pyynnöstä: pieni ja sievä, joskin hieman kliseinen matkakuvakavalkadi. (Pieni siksi, etten jaksanut ketkuilla kuvia sellaiseen muotoon, että ne saisi linkattua suuremmiksi. Tihrustakaa tuosta.)

379508.jpg
Espanjalaisilta portailta oli kivat näköalat kaupunkiin ja lähistön merkkiputiikkeihin, joiden pelkät näyteikkunat saivat köyhän matkaajan kipittämään äkkiä karkuun. Ei piipahdettu Diorilla tai Louis Vuittonilla, ei.

379510.jpg
Pantheon oli mökki, joka sai tekniikan opiskelijankin kiinnostumaan kirkoista. Olivat ihan messevän kupolin saaneet väkerrettyä, mutta perskules, kun keskelle oli unohtunut reikä.

379512.jpg
Siellä oli niin pirun kirkasta koko ajan, että kuvista ei meinaa selvää saada. Joki siinä kuitenkin on, ja ihan komean oloinen silta. Vähän oli lutakosta vedet vähissä.

379513.jpg
Pienet, suttuiset kujat ovat heikkouteni. Kartanlukuunkin tulee vähän jännitystä, kun katuja ei lykätä kauniiseen ruutukaavaan. Vasta kotona huomasin, että tuossa seinässähän lukee reps.

379514.jpg
Campo dei Fiorin torilla oli hulinaa markkina-aamuna. Lihakauppiaan kojusta ei kyllä tehnyt mieli ottaa kuvaa. Mää oon vain tämmöinen viherpiipertäjä.

379515.jpg
Pitihän sitä myös käydä katsastamassa Pietarinkirkko paaveineen. Niskat meinasivat nyrjähdellä, kun piti koko ajan nokka kohti kattoa kuljeskella. Vähän oli kyllä liian suureellista meininkiä kurjalle luterilaiselle. Oli kupolia ja patsasta ja krumeluuria niin että hirvitti.

Siinä olisi se osuus, joka on parinsadan matkakuvani joukosta jotakuinkin esityskelpoinen. Ihan kivasti nuo kuvat piristävät nyt, kun ulkona on parikymmentä astetta pakkasta ja kotimurjun glamour hiljalleen rapistuu imurittoman aikakauden jatkuessa. Atrian pitsakin maistuu vähän erilaiselta kuin italialainen lätty.