On tääkin. Eilen tulin kotiin, aamulla purin repun ja äsken pakkasin sen taas huomista reissua varten. En ole tottunut näin hektiseen elämään - yleensähän mä lojun täällä viikkokausia tekemättä mitään. Nyt ehdin vain vähän piipahtamaan koululla, pesemään pikkuisen pyykkiä ja lojumaan ainoastaan puolen iltaa. Kaupasta hain  normaalin ruokakassillisen sijaan vain jokatytön pelkistetyn selviytymissetin: maitoa, leipää ja suklaata. Näillä mennään.

Tuleva viikonloppu on aikomus viettää mahdollisimman kliseisissä pikkujoulumeiningeissä. Glögiä, kynttilöitä, piparitaikinaa. Harmikseni en omista tonttulakkia, mutta aion korvata asian punaisella hameella, mikäli ikinä tarkenen esiintyä moisessa näillä keleillä. Meillä ei ole myöskään kopiokonetta, jolla ottaa valokopioita erilaisista kehonosista, eikä pomoa, jonka kanssa hässiä jouluvalojen uloittumattomissa. Tarkalleen ottaen pikkujouluihin ei ole kutsuttu muita vieraita minun lisäkseni. Mutta nehän ovatkin ihan kärkikastin bileitä, joissa minä muodostan juhlaväestä 50-100 prosentin osuuden. Tunnetusti. Tsihi.

Alkossa glögipulloa ostaessani myyjä tuli suosittelemaan minulle eri vaihtoehtoja. Tuli kauhean aikuinen olo. Yleensä seilaan hyllyjen välissä etsien halvinta mahdollista pulloa ja ihan tunnen kakaroita vahtivien myyjien polttavat katseet selässäni. Nytpä tultiin ihan asiallisesti kysymään, että mitäs sais olla. No, halvimman pullon otin joka tapauksessa ja kassaneitikin jaksoi tivata papereita, joten vielä en ole kai kovinkaan vakavasti otettava viiniharrastaja. Kiva mieli tuli silti. Välillä kun tuntuu siltä, että pitäisi itse pyytää anteeksi arvon asikaspalvelijoilta, joita häiritsen niin kovasti pienine rahoineni.

Viikonlopun junissaistumiset tulevat kyllä tarpeeseen, sillä kutomistani tumpeista puuttuu vielä reilut pätkät. Lapasille on tosiaan tarvetta. Tänään pukeuduin mielestäni kuin naparetkeilijä ja silti jäädyin ihan tyystin piskuisella koulumatkallani. Tämä ikuinen paleleminen näissä alkutalvissa on raastavaa. Kevätpuolella kylmään on niin tottunut, että kymmenen miinusastetta tuntuvat kovin leppoisilta, eivätkä tämmöisiltä arktisilta olosuhteilta kuin nyt. Ihan kipeää tekee, kun kylmää niin kovin. Vihaan palelemista.