Kesken eilisen luennon keksin lähteä kotopuoleen hankkimaan piskiterapiaa. Luulen, että niissä suttuisissa luentokalvoissa on jotain alitajuntaa stimuloivia viestejä, jotka saavat ihmisen muuttamaan niin lyhyen kuin vähän pidemmänkin tähtäimen suunnitelmiaan omituisella päättäväisyydellä kesken tiistaiaamun. Ei mun pitänyt tänne tulla. Mun piti opiskella ja tiskata ja liimata postimerkit joulukortteihin ja muutenkin hoitaa läjä tekemistä odottavia toimia. No, aina ei voi onnistua.

297553.jpg

Viimeksi kun vierailin täälläpäin, oli lumi maassa ja nietokset korkeat. Luulen, että kuljen jotenkin ajassa väärään suuntaan. En tiedä, johtuuko se aamupalaksi katsotusta Mullan alla -sarjan kammottavasta eilisestä jaksosta, vai näyttääkö takapihalla oikeasti vähän hautausmaalta. Piski kyyhötti ovensuussa aina yksi jalka vuorotellen ilmassa ja alahuuli väristen pyysi sisään, kun lompsin isin kumisaappaissa ympäri pihaa ja päivittelin, että nytkö on joulukuu. Pukki saa asentaa rekeensä renkaat, mikäli meinaa päästä näille nurkille aatoksi.

Vilkaisin tässä vähän noita viime jakson tenttituloksia ja eräästä saksan kurssista oli annettu arvosanaksi kuusi. En oikein tiedä, mitä tästä pitäisi ajatella, kun asteikko on yleensä ykkösestä vitoseen tai hyväksytty/hylätty. Ilmeisesti on mennyt ihan hyvin? Kurssi oli mulle n:nen vuoden saksanopiskelijalle vähän turhankin helppo, mutta hiljaksiin istuin penkissäni, kun opettaja kehoitti yli kolme vuotta opiskelleita henkilöitä siirtymään seuraavalle kurssille. Mä en edes muista, kuinka kauan olen tuota uljasta kieltä tahkonnut, enkä haluakaan muista. Tentti oli sen verran leppoisa, että sitä tehdessä kävi vähän nolottamaan ja nyt hieman jo hävettää. No, saatiinpahan aikaiseksi ihan uudenlainen suoritusmerkintä tuohon varsin aaltoilevaan arvosanajonooni. Naurattaa.

Piski nukkuu kerällä sänkyni alla. Äsken se jahtasi omaa häntäänsä niin kliseisen pöljällä tavalla kuin vain koira voi tehdä. On se kumma otus - pelkällä läsnäolollaan se saa ihmislapsen hymyilemään. Tai vaihtoehtoisesti repimään hiuksiaan varsin riipivän raivon vallassa, mutta siitä ehkä lisää toiste.