Tunarikeittiön osassa 738 sankarikokkimme kohtaa tukalan ongelman: hyvännälkä on kova, mutta on hirveän vaikeaa päättää, kumpaa tekee enemmän mieli, pullaa vai puolukkapiirakkaa. Kuten me kaikki tiedämme, tämä on yksi nykyihmisen elämän hankalimmista ristiriitatilanteista. Leipurimestari ei kuitenkaan hätkähdä, vaan hän päättää luoda pullan ja puolukkapiirakan risteytyksen. Tätä jaloa luomusta hän päättää kutsua nimellä Sotkupulla.

Huh. Tuli sotkua. Välillä loppui usko ja olin varma, että se kyynärpäihin ulottuva monsteritaikina vielä syö minut. Keittiön siivoamiseen meni tovi jos toinenkin ja uunissa aikaansaannokseni eli aivan omaa elämäänsä. Kokeiluerääni sijoitin saavillisen maitokahvia ja kaksi hurjimman oloista pullaeliötä. Kelpaa. Todellakin! Sotkupulla on melkoisen hyvää! Haastetta se tuo, eikä ulkonäkökään ilahduta, mutta maku on erinomainen. Puolukat antavat nössykälle pullalle juuri sopivasti potkua.

253234.jpg

Sanoisin ehkä, että 8½. Kyllä tämä hommansa hoitaa. Arvosanan viimeinen puolikas tulee jännitysmomentista. Harvemmin on meidän keittiössä ollut tuollainen tunnelma kuin äsken.