Blogeissa kiertää meemi, jossa räätälöidään kansalaisopistohenkisiä kursseja omia tarpeita varten. Koska se lystikäs piirustuskurssini ikäänkuin kosahti, muovailenpa tässä vähän uusia. Niin monta kertaa olen tässä viime aikoinakin todennut, että tarvitsisin uuden harrastuksen. No tässä niitä, eiköhän näillä tän kevätkauden pärjää.

1. Herää pahvi! Mielenrauhaa ja ruumiin virkeyttä arkiaamuihin. Miten tehdä herätyskellosta ystävä? Kurssilla aloitetaan alkeista: aluksi totutellaan heräämistä puoliltapäivin, opetuksen myötä tavoitteena on aloittaa päivä kymmenen tienoilla. Edistyneemmille suosittelemme jatkokurssia, jossa herätään lempeästi ja miellyttävästi ennen auringonnousua.

2. Sanomalehtikokoelmat hyödyksi. Iloisen askartelun keinoin vanhoja lehtiä ei tarvitse kuljettaa paperinkeräykseen! Sanomalehtipaperista muotoillaan kodin tarve- ja koriste-esineitä osallistujien oman kiinnostuksen mukaan. Vähintään kahden kuukauden lehtivarasto on suositeltava. Ota mukaan myös viime vuosien puhelinluettelosi!

3. Älykkään keskustelun alkeet. Miten annat itsestäsi intellektuellin vaikutelman? Kuinka keskustelet dokumenteista, jotka tulivat televisiosta Unelmien poikamiehen kanssa päällekkäin? Kurssilla tehtävien henkilökohtaisten harjoitusten avulla karsit puheestasi niinku-, emmätiiä- ja öötotanoin-ilmaukset. Tarvittaessa opetellaan myös esittämään kuuroa/ulkomaalaista.

4. Matti kukkarossa? Budjetti nousuun! Tienaamisen, säästämisen ja sijoittamisen alkeet. Kurssi sopii nollabudjetilla eläville. Luennoilla käydään läpi säästäväisen elämän peruspilarit. Lopputili makaroniin ja tonnikalaan vai suklaaseen ja siideriin? Vierailijaluennoitsijoina maamme huippunimiä siipeilyn, lokkimisen ja pummimisen aloilta.

5. Vaikeneminen viidellä kielellä. Kommunikaatiota ilman ääntä ja liikettä. Kurssilla perehdytään elettömään tiedonsiirtoon ja sen suomiin mahdollisuuksiin sosiaalisessa kanssakäymisessä. Live-tilanteiden lisäksi keskustelemme sanattomasti tekstiviestien ja sähköpostin avulla. Lähiopetuksen ohella oppimäärään sisältyy itsenäisen opiskelun osuus. Suoritusvaatimuksena tunteiden paljastaminen sanattomasti vastakkaiselle sukupuolelle.

6. Diplomi-insinööritutkinto neljässä viikossa. Intensiivikurssi, 20 tuntia/viikko. Uuden tutkintorakenteen mukainen opetus, sisältää kandidaatintyön. Valittavana 14 erilaista koulutusohjelmaa, mutta voit myös keksiä omasi. Valmistumistilaisuudessa kahvitarjoilu, joka sisältyy kurssin hintaan.