Oletteko nähneet sen mainoksen, jossa kauhistellaan, kuinka pumppupullo-mallisen käsisaippuan se pumppuosa on iljettävä ja saastainen, kun sitä likaisilla käsillä aina sorkitaan? Ja että tähän piinaavaan “ongelmaan” on nyt olemassa ratkaisu, jollain infrapunateknologialla tai ties millä (joo, en ole jaksanut kuunnella sitä mainosta kovin tarkkaan) toimiva saippua-annostelija, johon ei tarvitse siis koskea. Hallelujaa mikä ratkaisu, paitsi että mua häiritsee yksi asia. Eikö silloin, kun siihen saippuapumppuun kosketaan, ole yleensä tapana myös pestä ne kädet? Ja siten vuodattaa ne kamalat bakteerit suoraan viemäriin? Eikö koko se pesutoimenpide tavallaan kumoa tämän kauhean bakteeriongelman, jota varten tämä no touch -saippua on alunperin kehitetty? Mikä tässä nyt edes oli se ongelma? En tajua.

Toinen logiikka-aukko löytyi jostain tämän päivän lehtijutusta, jossa kauhisteltiin, kuinka pääsiäiseksi on tulossa munapula. Ensin loppui jouluna voi ja nyt pääsiäisenä kananmunat, mihin tämä maailma on menossa! Asiaa sitten päiviteltiin ihan siinä kananmunahyllyn vieressä ja joku valveutunut kansalainen siinä sitten totesi, että osti hänkin kaksi kennoa munia eikä sen yhden, niin kuin olisi tarvinnut. Samaan soittoon hän kuitenkin ihmetteli, että mihin ihmeeseen ne kananmunat oikein menevät, kun hyllyt näin tyhjenevät. No mihinköhän menivät, ei kai vain näiden hamstraajien kauppakassiin? En tajua, ilmeisesti ajatusketju näillä einsteineilla on seuraava: kummaa, hylly näyttää tyhjältä -> otanpa itselleni hyllystä ylimääräisiä munia -> kummaa, hylly näyttää tyhjältä. Ollaan tosiaan sen klassisen pulman äärellä, että kumpi nyt tulikaan ensin, muna vai kana.

(Jos oikein muistan, kyseinen munamies kertoi samaisessa jutussa hamstranneensa myös vähän voita. Ihan vain noin niin kuin varmuuden vuoksi. En sano enää mitään.)

Siinä tämän päivän en vaan tajuu -katsaus. Helpostipa sitä voi itsensä tyhmäksi tuntea, en edes puhunut kurjasta dippatyöstäni mitään. Noo, huomenna on taas uusi palautepalaveri, eiköhän sen jälkeen olla taas siitäkin aiheesta iloisen pihalla. Jepujee!