Isona minusta tulee vanhapiika, joka asuu pienessä torpassaan kolmentoista kissan kanssa ja käy kylillä ostamassa vain puolukkajogurttia ja kissanmuonaa. Tai ehkä ne kissat voivat syödä sitä samaa jauhelihamureketta, jota kauhon itsekin suuhuni pelkällä haarukalla lautanen leuassa kiinni ja silmät suunnattuina televisioon, josta tulee American Idol. Iltaisin panen maate kymmenen tienoilla ja aamuisin nousen ylös samoilla kellonlukemilla. Päivät juttelen kissojen kanssa ja vaikenen visusti, jos ovikello jostain syystä soi. Ilmeisesti tähänkään mennessä ei valtiomme tv-lupakäytäntö ole vaihtunut järkevämpään.

Vanhapiikaelämäni on siis korjattu painos tästä nykyisestä opiskelijaversiosta. Suunnitelmaani ei nimittäin sisälly yhtäkään harjoitustyötä tai koulutehtävää. Se on ehkä optimistinen arvio, mutta tällä hetkellä minä ihan tosissani suunnittelen suorittavani rakennesuunnittelun perusteet -kurssin tämän vuosikymmenen aikana. Saman verran on länsimaisella lääketieteellä aikaa kehitellä pomminvarma parannuskeino kissa-allergiaan. Elämässä kuuluu olla unelmia, sanoi joku.

Jep, tällainen viikonloppu taas. Tänään kävin suihkussa (!), pesin tukkani (!!) ja sitten ihan huvikseni nykäisin ylleni kesämekon, joka myös lutkamekkona tunnetaan. Hahaa. Vähän tuunattunakin se on vielä pikkuisen törkeä ja kaurakeksimahani kanssa näytän siinä lähinnä pieniin päin olevalta, mutta kukapa minua täällä kotona näkisi. Paksuna oleva vanhapiika liian pienessä mekossa, sehän on oikeastaan aika päheä imago. Jaloissa reikäiset villasukat ja kaulaan kiedottu jännittävä neulekokeilu joltain menneeltä talvelta. Rispaantunutta kynsilakkaa ja silmillä roikkuva tukka. Taidan perustaa muotiblogin.

Tiskasin ja puunasin kahvinkeittimenkin. Sen sisusta oli ruskeana haisevasta mönjästä. Siitä inspiroituneena rupesin harkitsemaan myös viemärikaivoihin vilkaisua, mutta ehkä se on jonkun toisen päivän homma. Tänään olisi listalla vielä pari koulujuttua, vaikka olen viime päivinä suorastaan ylittänyt itseni, mitä tulee saamattomuuden ja huonon keskittymiskyvyn voittamiseen. Lupasin, että ahkeruudesta saan palkkioksi suklaakakkua. Sitten kun olen iso, aion leipoa suklaakakkua joka viikonloppu. Viikolla syömme kissojen kanssa vain niitä kaurakeksejä.