Olen meemintekotuulella, mutta mitään kovin kumouksellista ei ole pyörinyt vähään aikaan. Tässä nyt tämmöinen perussetti, joka tuli Zepalla vastaan.

Ikkunasta näkyy… vastakkainen talo, jonka rappukäytävässä on ihanat ristikkoikkunat ja jonka asukkaista olen jo identifioinut vasemman yläkulman tupakoivan pojan, keskellä alhaalla asuvan vanhemman pariskunnan, joka joskus halailee parvekkeella ja oikean laidan opiskelijaporukan, joka juhlan tullen ripustaa parvekkeen kaiteeseen ilmapalloja. Kyllä, olen kerrostalokyttääjä.

Tänään mietin… että en minä siellä huomisessa tentissä kuole, ja jos kuolen, niin saan minä muistakin kursseista opintopisteitä sen verran, ettei kukaan voi mua täältä kotiin pakottaa. Vaihto-opiskelijan pelkotiloja, ha.

Olen iloinen siitä että… näin sattumalta yliopistolla yhtä vaihtarikaveria ja tulin kutsutuksi yhteen juttuun, johon en olisi omin nokin kuitenkaan jaksanut lähteä. Ihmisten seura vois olla ihan hyvä juttu taas vaihteeksi.

Tänään meillä oli ruokana…
pari päivää vanhaa feta-täytteistä lihamureketta ja perunamuussia. Se kolmas ruoka, jota osaan tehdä ja josta tykkään itsenikin tekemänä. Koskenlaskija olisi kyllä parempaa fetan paikalla, mutta en ole jaksanut lähteä kokeilemaan, mikä täkäläisistä juustoista olisi lähinnä sitä. Feta on kaikilla kielillä feta.

Päivän asu oli… mustat pillifarkut ja sen päällä römssynen neulemekko. Miten sattuikin noin muotiblogikelpoiset rievut niskaan just silloin, kun kysytään "päivän asua"? Ha. Olen trendikäs, uskotteko?

Tänään olen…
lukenut vähän tenttiin. Vähän. Sitten tehnyt aika paljon kaikkea muuta.

Aion… lukea siihen tenttiin vielä tänään. Ihan kohta.

Aion mennä… jonnekin, kun saan nämä tentit pois alta ja mulla on huima pääsiäisloma. En vain tiedä, että minne. Läprään halpalentoyhtiöiden sivuja ja juna-aikatauluja harva se päivä. Olen mahdoton.

Luen… aika vähän mitään oikeaa luettavaa, kun on tämä perhanan netti ja ne tyhmät tenttikirjat ja sitten kaikki käsillä oleva kaunokirjallisuus on saksankielistä ja se ei nyt vain oikein maistu. Mutta viimeaikaisilla matkoillani olen lukenut englanniksi Nick Hornbyn Juliet, Naked - ja David Nichollsin One Day -romaanit ja pidin molemmista kovin. Mulla on Amazonilta jo seuraava tilaus klikkauksen päässä tulossa, mutta koitan vielä vähän hillitä. Niitä saksankielisiä kun olisi parikin nurkissa odottelemassa. Ei se saksa sinällään ole paha kieli, nuo tenttikirjat vain antavat sellaisen vaikutelman.

Olen tekemässä… huoneeni oveen taiteellista kollaasia postikorteista, joita olen ostanut viimeaikaisten reissujeni museovierailuilta. Ah, olen niin kultturelli. Oikeastihan minulle riittäisi museoista pelkkä myymälässä vierailu, ne samat taideteokset näkee niistä postikorteistakin. Lontoossa teinkin niin pariin otteeseen, kävin pelkässä museokaupassa vierailematta ollenkaan itse näyttelyssä. Noku siellä oli niitä museoita niin paljon! Haha.

Toivon… että kevät tulisi pian. Että olisin iloisempi ja huolettomampi taas. Istuisin nurmikolla ja söisin jäätelöä ja nauraisin niin kuin olen joskus ihan varmasti tehnyt.

Talossa ja puutarhassa… on rauha maassa. Molemmat kämppikset ovat poissa ja minä hymistelen ihan pelkkää yksinoloa. Eivät ne kämppikset yleensä mitenkään suuremmin häiritse, mutta jotenkin niiden läsnäolo silti piinaa mua aina ajoittain. En ole enää solukämppäkelpoinen kun olen oppinut yksiön tavat. Äh.

Kuulen…
läppäreiden huonoista kajareista satunnaisia YouTube-suosikkeja. Tänään on soinut aika paljon esimerkiksi Jason Mrazin You and I Both, liveversiona. (Älkää välittäkö siitä alun ärsyttävästä ukkelista, se menee äkkiä pois.)

Parasta juuri nyt…
vadelmarahka. En jaksanut vatkata kermaa kunnolla joten se on vähän lirua, mutta samapa tuo. Ei se makua mihinkään muuta. Vadelmista on muuten tullut mulle täällä puolukoiden korvike, kun kauppojen pakastealtaista ei tuota Parasta Punaista Marjaa löydy. Mikä on väärin, väärin, niin väärin.

Viikonloppuna aion… lukea siihen toiseen tenttiin. Yhyybyhyy. Sitten kun se on ohi, lopetan noista tenteistä jauhamisen ja ryhdyn jauhamaan jostain paljon hauskemmasta.